موقعیتی را در نظر بگیرید که میخواهید از GPS برای رفتن به نقطهای دیگر استفاده نمایید. با استفاده از موقعیتیاب مشخص میکنید که کجا هستید و به چه نقطهای میخواهید بروید. علاوه بر این حتی اگر در مسیر متوجه شوید که مسیر را اشتباه رفتهاید، میتوانید به کمک آن مجدد به راه اصلی برگردید. یک پلن معاملاتی هم دقیقا این کار را انجام میدهد. یعنی این که به کمک آن میتوانید متوجه شوید که به عنوان معامالهگر، کجا قرار دارید و برای رسیدن به سود مستمر چه راههایی را باید پیش بگیرید.
یک اصطلاح معروف وجود دارد که میگوید اگر برنامهای نداشته باشید، مجبورید برای شکست برنامه ریزی کنید. این قضیه در مورد معامله نیز صدق میکند. پلن معاملاتی یک دستور کار مشخص است که از قبل ثبت شده و شامل نقاط ورود و خروج، حجم مناسب و مدیریت ریسک و … است. شما در دنیای معاملات، دو راه بیشتر ندارید یا باید دست به کار شده و شروع به برنامه ریزی دقیق و مدون با در نظر گرفتن تمامی ویژگیهای فردی و شخصیتی خود کنید یا شکست را به جان خریده و سرمایهتان را به باد دهید.
از آنجایی که شرایط در بازارهای مالی دائما در معرض تحول بوده و تحت تأثیر جو یا سایر عوامل قرار دارد؛ داشتن یک پلن معاملاتی به فرد کمک میکند تا به جای تقلید کورکورانه از دیگران، یک دستور کار جدید و متناسب با شخصیت خود خلق کرده و سپس در مسیر، با توجه به نتایجی که از معاملاتش دریافت میکند؛ سعی کند آن را اصلاح و بهینه سازد. تقلید از دیگران و نداشتن پلن معاملاتی به این دلیل نادرست است که همه ما در موقعیتهای مختلفی در زندگی قرار داریم که باعث میشود دیدگاه متفاوتی نسبت به مارکت، قدرت ریسک متمایز و تجربیات گوناگون از بازار داشته باشیم. به همین خاطر نمیتوان برای همه یک نسخه پیچید.
برای ساختن یک پلن معاملاتی موفق همواره پیشنهاد میشود مواردی که ذکر میشود را برای خود مشخص کنید. این موارد شامل انتخاب زمان انجام معاملات، مشخص کردن سرمایه اولیه، تعیین هدف منطقی، تعیین حد سود و حد ضرر و در نهایت انتخاب تایم فریم مناسب است. توصیه میکنیم اگر به قصد سود کردن وارد بازار معاملات شدهاید؛ از داشتن پلن معاملاتی غافل نشوید.
1 thought on “ژورنال و پلن معاملاتی”
این برای ساختن یک پلن معاملاتی موفق همواره پیشنهاد میشه